Energie Besparen

Er zijn verschillende zaken van groot belang voor het bepalen van het energielabel en energie-index, onderstaande onderwerpen hebben een grote invloed en lichten we daarom kort toe.

Isolatie

Isolatie

Isolatie is van grote invloed op het energielabel. Veel warmte die geproduceerd wordt door uw cv-ketel verdwijnt omdat groot aantal (vooral oudere) woningen nog niet goed geïsoleerd zijn. Bij slecht of niet geïsoleerde woningen verdwijnt een groot gedeelte van de warmte door on-geïsoleerde spouwmuren en door ramen met enkel glas. Ook on-geïsoleerde daken hebben een grote invloed op de hoogte van uw energierekening. Als u energie wil besparen is het dus belangrijk om te zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is, dit kan op verschillende manieren.

Vloer/bodemisolatie

Het isoleren van de kruipruimte kan een verstandig besluit zijn, als u altijd koude voeten heeft of u voelt het waaien door de vloer. Dit zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening.

Dakisolatie

Dakisolatie werkt 2 kanten op, in de winter verlies je minder warmte en in de zomer zorgt het ervoor dat het koeler in huis blijft. Met als gevolg meer comfort en een lagere energierekening, welke bewoner wil dat nu niet. Dakisolatie heeft nog meer voordelen, het heeft namelijk ook een vochtwerende en geluiddempende werking. Als u besluit uw dak (beter) te laten isoleren dan kan het een verstandig keus zijn om ook de zolder ook gelijk af te laten werken, zo creëert u een extra bruikbare woonruimte.

Spouwmuurisolatie

Als er een isolatielaag aangebracht wordt tussen de binnen- en buitenmuur spreken we van spouwmuurisolatie. Woningen gebouwd vanaf de jaren dertig zijn vaak voorzien van spouwmuren, deze muren kunnen vrij eenvoudig na-geïsoleerd worden. Dit zorgt ervoor dat de warmte langer in huis blijft en de kou buiten gehouden wordt.

Het isoleren van de muren is dus een goed idee dat veel voordelen oplevert voor u als bewoner: 

     -Meer warmtecomfort (warmer in de winter en koeler in de zomer) 

     -Energiebesparing ( een lagere energierekening en beter voor het milieu)           

     -Minder kans op vochtproblemen  

     -Minder geluidsoverlast 

     -Gevelisolatie binnenzijde 

In sommige gevallen is gevelisolatie de enige manier om de muren (beter) te isoleren. Dit kan zijn omdat u de buitenkant van uw woning niet mag veranderen of er is geen spouw aanwezig die opgevuld kan worden met isolatiemateriaal. Er kunnen dan voorzetwanden geplaatst worden aan de binnenkant, deze hebben hetzelfde resultaat. De warmte blijft beter en langer in uw woning, dus uw gasverbruik daalt, wat financieel voordeel oplevert maar ook voor het milieu is het een stuk beter. 

​Beglazing 

Door de ramen van enkel- of ouder dubbel glas verdwijnt er een hoop warmte en komt er veel kou naar binnen. Met isolatieglas is dit veel minder. Enkel glas is dus niet meer van deze tijd, HR++ glas of triple met 3 isolatielagen is voortaan de norm. Dit zorgt ervoor dat u geen tocht en kou hebt bij de ramen en dus lagere stookkosten. Een ander voordeel van de nieuwe, beter isolerende glassoorten is dat u veel minder geluidsoverlast van buiten heeft. 

Contact

Kloosterlaan 12
5066 AN Moergestel
Kvk 73707783

Bel of mail ons voor een afspraak

Onze Partners